Kontoret som källsorterar med stil

Snyggt och hållbart. Biaros smarta miljöstationer gör Tyréns kontor till en trevligare och mer medveten arbetsplats – och sparar kostnader och arbete.

När teknikkonsultföretaget Tyréns ritade om sitt kontor i Stockholm ville man ha en snygg, praktisk och hållbar lösning för återvinningen av kontorsavfall. Tidigare hade man, som på de flesta arbetsplatser, en plastsoptunna och en returpapperskartong under varje skrivbord – men nu valde man i stället en stilren och multifunktionell miljöstation från Biaro.

– Nu har vi en enhet vid varje arbetsplats, fast med fler funktioner. De är snyggare och gör de anställda mer medvetna om att det finns möjlighet att sortera rätt. Dessutom gör rullmöjligheten det mer lättframkomligt för städarna, säger Linda Brozin, som är chef för Tyréns kontorsservice.

Miljölådan Double, som lösningen heter, är framtagen av arkitekten Rita Reppen, och tillverkas helt i återvunnet papper.


Erik Aronsson, BIARO AB

”Alla stora svenska företag och organisationer kommer från den 1 juli omfattas av den nya Hållbarhetslagen och behöva göra en hållbarhetsredovisning från och med 2017. Enligt experter på området bör man inrätta en avfallshanteringspolicy på alla stora arbetsplatser och där kan vår produkt skapa stor nytta, utan att göra avkall på trivsel och utrymme på kontoret”, säger Erik Aronsson på BIARO AB. På BIAROs hemsida kan man läsa om tips kring att utforma en avfallshanteringspolicy, klicka här!

Lämna en kommentar